fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 - Online Dating

Moga Kau Mengerti  

Friday, April 18, 2008Perpisahan membuatkan Adeena Adalia sengsara menanggung rindu. Semakin disisih wajah dan nama Kamali dari ingatan, semakin memanggil-manggil kerinduan di jiwa. Sepuluh tahun berlalu, dia tidak pernah berputus asa menanti agar dipertemukan de-ngan lelaki itu.
Melayari lautan kehidupan yang sesekali bergelora mempertemukannya dengan Dr. Adib yang nyata kasihnya sebening air dari pergunungan. Dia cuba memujuk diri menerima huluran cinta itu. Namun, setiap ceruk hatinya hanya menyebut nama Kamali.
Kehadiran e-mel daripada Wani membuka jalan untuk Adeena menghubungi Kamali semula. Biarpun di persimpangan yang amat mengelirukan, hatinya memilih jejaka yang dikenali sejak di bangku sekolah. Sihir cinta yang dirasai amat luar biasa. Tetapi syurga yang dicari bersama Kamali rupa-rupanya neraka yang tiada penghujung.
Adeena masih tidak berhenti berdoa, masih mengharap agar Kamali mengerti. Cinta bukan untuk dipersenda. Namun, bercahayakah cinta di hati setelah dihancur luluhkan?


....aku baru abis baca novel ni... memang best pun novel ni.. sedih gak ar.. aku pun nangis gak baca novel ni... huhuhuhu.... cinta pertama yang terlalu mendalam pada seorang lelaki. sehinggakan sanggup menerima walau apapun yang dilakukan terhadap dirinya.. sanggup menolak cinta lelaki lain yang benar2 mencintai dirinya.. cinta itu membutakan seseorang...honey:-) terimalah orang yang mencintai dirimu bukan orang yang kamu cintai.....

AddThis Social Bookmark Button


2 comments: to “ Moga Kau Mengerti

Design by Amanda @ Blogger Buster