fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 - Online Dating

Dugaan Demi Dugaan  

Monday, December 22, 2008


salam semua....

dah lama rasanyer x menulis disini.. kesibukan yg melanda sejak hujung tahun ni membuatkan aku tiada masa untuk menulis tp mencuri sedikit masa untuk membaca entry kekawan yg lain... huhuhu...

...cuti tahunan aku masih lagi berbaki.. sepatutnya hari ni aku ikut makcik aku g bcuti di lost of world tambun di perak tp malangnyer aku masih lagi bekerje... huhuhu... byk yg berlaku yg myebabkan aku terpaksa membuat pilihan x terus bercuti..

...erm.... sabtu lepas ada majlis sambutan hari jadi di umah makcik aku.. rmai sedara mara aku yg datang.. majlis yg agak meriah cuma aku jer x merasa kemeriahan tersebut.. aku sedar banyak perubahan yg berlaku pada diri aku sejak akhir2 ini.. aku lebih suka menyendiri tika ini.. kurang mesra n bergaul dengan sepupu yang lain.. ntah ar!

...patang semalam, selepas semua sedara mara pulang, dan yg hanya tinggal 2 family lg yg masih belum pulang yang akan megikuti percutian di perak bsama2 dgn family makcik aku.. aku dipanggil oleh makcik aku untuk sesi meluahkan perasaan yg terpendam yg myebabkan prubahan yg berlaku ke atas diri ini.. inilah saat yg aku tidak suka sama sekali iaitu meluahkan perasaan hingga membuatkan hati orang terluka.. aduis.....

...masih perkara yg sama jugak yg kami bincangkan... tetap perkara yg sama ketidakpuasan hatiku ni... bila smua ni akan berakhir aku sendiri tidak pasti.. yang pasti aku sedar aku selalu bercakap tanpa berfikir dulu asalkan hatiku puas.. walaupun aku tak pernah berniat n bermaksud sebegitu rupa... maafkan aku kerna aku tidak seperti dulu lg.. kerna aku berubah sedemikian rupa.. bkn kerna sesiapa2 pn perubahan ini.. jangan salahkan sesiapa dalam hal ini.. hanya aku yg tau apa yg berlaku dalam hidupku ini.. penghabisannya aku puas setelah meluahkan segala2nyer... walaupun ada hati yg terluka.. maafkan aku kiranyer aku terlalu kasar pada sesiapa yg berkenaan...

honey:-) inilah cabaran yg akan aku tempuhi walau byk rintangannyer...




AddThis Social Bookmark Button


2 comments: to “ Dugaan Demi Dugaan

  • kesturi
    December 23, 2008 at 3:33 PM  

    salam ,
    ..dugaan dlm hidup adalah titik mula pada kematangan ...dan sering kita terlupa sikap memaafkan serta redha adalah permulaan pada kebahagiaan yang abadi ... sabarlah hani ... akak pun kekadang ' tergelincir dalam mengawal perasaan ' ...itu lah kita ... kan !

  • cahayaqaseh
    December 24, 2008 at 2:47 PM  

    a'kum honey...

    akak tertarik dgn entry honey ni...
    dari apa yg honey tulis, akak rasa ada masalah yg melanda diri ini...

    honey,
    apa jua masalah yg kita hadapi...
    honey kena hadapi dgn tenang...
    jgn lukakan hati org disekeliling kita kerna masalah yg kita hadapi...
    memaafkan adalah jalan yg terbaik....
    dan jgn abaikan perasaan honey sendiri sehingga memudaratkan diri...
    hadapi hidup kita dgn tenang dan sabar walaupun adakalanya menyakitkan...

Design by Amanda @ Blogger Buster