fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 - Online Dating

Ujian Menaip 18 p.s.m  

Saturday, February 28, 2009


Pada 24hb yg lalu, aku telah menduduki ujian menaip 18 p.s.m iaitu peperiksaan yang wajib diambil untuk pengesahan jawatan.. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..

...Seawal 5.30 pagi aku bangun untuk bersiap2. Pada awalnyer peperiksaan ini bermula pada jam 9 pagi tetapi aku menerima panggilan dari shah alam yang mengatakan aku kena berada di sana pada jam 8 pagi..

...Jam 7 pagi aku gerak dari sini dan mengambil seorang temanku yang sama2 ingin mengambil ujian ini yang sedia menanti di stesen bas bandar baru.. Cuaca pagi itu memang x berapa nak baik.. Jam 7 pagi masih lagi gelap n ujan gerimis menandakan akan ujan lebat.. Mula ar aku cuak sebab aku memang x berani nak bawak kete dalam keadaan ujan.. Maklum ar aku ni x berapa nak nampak.. Klu malam pun memang aku x leh nk drive sangat.. Mujur ar aku ada teman masa tu leh gak tengok2 kan jalan.. huhuhu.. Sampai je kat jeram memang ujan lebat giler.. Aku dah tahap kronik x nampak.. Aku bawak kete slow je pagi tu.. Biar ar aku sampai lambat asalkan aku selamat sampai untuk mengambil ujian tersebut..

...Akhirnya aku sampai jugak dengan selamatnye lebih kurang jam 8.20 pagi.. Ramai kawan2 yang dh sampai..Masing2 hati ngah kecuk takut nk menaip termasuk jugak dengan aku.. Maklum ar kali pertama nak menduduki ujian menaip.. Sempat jugak aku berkongsi2 ilmu dengan kwn2 yang lain sementara menunggu ujian bermula.. Masa ni memang semua orang cuak takut x sempat nak menaip mengikut waktu yang ditetapkan.. Ada gak yang aku dengar mereka kata macam ni ar rasa bila nak beranak.. Macam2 perasaan masa tu..

...Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. Aku dapat menaip hingga abis rencana yang diberi sempat gak semak ejaan n setting yang ditetapkan.. Keluar jer dari bilik ICT tu satu perasaan yang terbeban selama ni dah pun aku lepaskan.. Terasa ringan je kepala otak ni.. X perlu lagi difikirkan... Satu ujian telah aku tempohi.. Masih ada lagi banyak ujian yang bakal aku tempohi.. huhuhu..

honey:-) Kata seorang teman "bukan senang nak dapat duit tiap2 bulan. Mcm2 perlu di tempuhi'

AddThis Social Bookmark Button


1 comments: to “ Ujian Menaip 18 p.s.m

Design by Amanda @ Blogger Buster