fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 - Online Dating

Interview  

Friday, July 31, 2009

Salam....


Dah agak lama rasanya x menulis disini... Kesibukkan yang melanda menyebabkan aku tiada kesempatan untuk mencoretkan apa2... Semalam aku ada interview di Putrajaya di Jabatan Perkhidmatan Awam.. Aku ditemani oleh sahabat aku tasha. Seawal jam 6.40 pagi kami keluar dari rumah dan tiba di Putrajaya jam 7.30 pagi.. Tak ramai yang datang lagi masa tu.. Kaunter pendaftran pun belum dibuka.. Aku dapat no ke 2 untuk bilik P.. Seperti biasa setiap kali g interview pasti rasa cemas gemuruh n sebagainya.. Untuk interview kali ini aku betul2 tidak bersedia seperti selalunya.. Macam2 perkara yang aku tak sediakan seperti salinan sijil aku yang tak disahkan.. Itu yang membuatkan aku takut sangat kalau2 aku x diberi masuk untuk interview.. Syukur alhamdulillah semuanya selamat.. Mujur itu bukan syarat utama yang dikenakan.. Kalau x aku pulang dengan sia2 jer bila x dpt masuk untuk interview.. huhuhuhu..Sepanjang pejalan ptrajaya, aku pratis bercakap dalam bahasa inggeris tentang 'Introduce Yourself" dengan tunjuk ajar tasha.. Dia yang mengingatkan aku pasti ada soalan yang kena jawab dalam bahasa inggeris..

...Terima Kasih n sorry sangat2 aku ucapkan kepada kak mis yang membalas mesej aku pagi2 buta bertanyakan misi n visi PPAS.. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar semasa dalam bilik temuduga.. Soalan yang ditanya dalam bahasa inggeris 'introduce Yourself in engliah'.. hahahaha.. Gembira giler bila dengar soalan.. Itulah yang dok aku hafal dengan tasaha.. Terima kasih buat sahabatku tasha kerana banyak membantu aku dalam penggusaan bahasa inggeris... huhuhu... Tak banyak soalan sangat yang dia tanya.. Kebanyakannya dia lebih suka tanya mengenai library.. Selain itu gak ada gak soalan mengenai SPA n JPA.. Aku rasa interview aku x begitu lama seperti orang yang pertama kena interview di bilik yang sama dengan aku.. huhuhu... Apa2 pun semuanya berjalan dengan lancar.. Syukur

honey:-) Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahwa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia

AddThis Social Bookmark Button


3 comments: to “ Interview

  • cahayaqaseh
    August 1, 2009 at 10:23 PM  

    salam honey

    lama akak tak jenguk blog honey
    dan trima kasih sbb honey jadi pengunjung setia blog akak..

    akak harap honey akan berjaya utk interview itu.
    dan juga semoga apa yg diimpikan oleh honey akan tercapai.

  • Islamic_Muslimah
    August 2, 2009 at 3:58 PM  

    My name is No0r Hana Ibrahim,
    23 years old,
    I live in Bt Caves, Selangor,
    I am Fulltime student at UUM,
    I'm taking International Business Management and I'm sem 3 now.

    Sir, what else you want to know about me? please asked me and dont hesitate..i' in hurry sir..

  • kesturi
    August 3, 2009 at 12:27 PM  

    salam honey ...

    ..akak gembira bila honey happy je dgn interview tu ... akak tolong sikit jer .. !

    :-)

Design by Amanda @ Blogger Buster